IGNOR Sežana

Platforma IGNOR je prišla v Sežano s svežim paketom poezije, performansa, glasbe in videa.

Platforma za zvočenje, poezijo in performans IGNOR je umetniška skupina, ki jo sestavljajo pesniki in pesnice, glasbeniki, oblikovalci, performerji, igralci, vizualni umetniki in fotografi, ki prevračajo zatohlo udobje slovenskega literarnega prostora (scenaštva) in ne pristajajo na preproščene ideje všečnosti.

Kolektiv IGNOR že drugo leto prireja mesečne dogodke, v katerih na enem mestu spaja poezijo z različnimi avdio-vizualnimi umetniškimi praksami. Deluje v Ljubljani (klub Gromka) in gostuje tudi drugod po Sloveniji – lansko leto v Kopru, tokrat v Sežani, v rojstni hiši progresivnega slovenskega pesnika Srečka Kosovela.

Ignor prebada ustaljeni mir in navade kulturnih prireditev. Ne čaka, da verzi sami od sebe objemajo človeka, ki jih poskuša absorbirati, ampak se zarinejo vanj. Kot majhne bombe se razpadejo, ko se dotaknejo površine – rožnate kože. Ignor ne ignorira ignoriranih, temveč jih postavlja v prvo vrsto. Tiste privilegirane ob stranski tir. Je stvaren, živ organizem, ki se ne boji svojih lastnih stališč. Z medvedjo šapo naprej! Poleg besede se Ignor zatakne tudi ob zvok, video in gib. Nikoli ne ve, kaj pride iz njega. Vendar to, kar prileze, prileze iskreno, zajebano in brezkompromisno.

Pomedvedili smo se!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s