2. dan festivala IGNOR

FESTIVAL IGNOR 25. – 27. oktober 2017 KLUB GROMKA

Č e t r t e k / 2 6 . 1 0 . 2 0 1 7

20.00 Vid Sagadin Žigon / Jezikovnikotliček / 5’

20.05 Lukas Debeljak / poezija / 15’
Rojen 31.3.1999 v Ljubljani. Tam zaključuje gimnazijski izobrazbeni program. Objavljal je v Zamenjavah, Dialogih in Idiotu. Krožna/obodna hitrost je ime zvezku njegovih pesmi. Izšlo pri Mali Ignorirani Knjigi.

20.20 Jana Beltran / glasba / 20’
Glasbenica Jana Beltran, ki jo najbolje poznamo kot vokalistko in kitaristko zasedbe All Strings Detached, bo nastopila s solo elektro-akustičnim, singer-songwriter repertoarjem.

20.40 Tone Škrjanec / poezija / 15’
Pesnik in prevajalec, rojen leta 1953 v Ljubljani. Diplomiral je iz sociologije na ljubljanski Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Na Ignoru bo predstavil novo pesniško zbirko Dihaj.

20.55 Aja Zamolo / poezija / 15’
Rojena v letu 1991 Diplomirana biologinja. S svojo poezijo je 2010 sodelovala v finalu Festivala mlade literature Urška, letos je bila povabljena na literarni festival Živa književnost, ki poteka v ŠKUC-u. Dejavno se ukvarja tudi z gledališčem.

21.10 Kri / performans / 20’
Toplo tekočino bodo mešale Maja Miloševič, Anja Silovšek in Asha Past v poetično-vizualnozvočnem performansu po tekstu Kri Braneta Bitenca iz zbirke Kri (1986).

21.30 Ernest Alilović / poezija / 15’
Rodil se je leta 1992 v Ljubljani, s pisanjem je začel pri trinajstih. Po izobrazbi prevajalec, po srcu pa kdo-bi-vedel-kaj. Rad ima obale na nevihtne dni, socialistične soseske in turško kavo.

21.45 Olfa Mož / glasba / 20’
Andrej Fon ali Olfa Mož je eden najbolj prvinskih, izvirnih in neukrotljivih kantavtorjev na naši sceni. Kljub temu, da so pesmi, ki jih izvaja, zgrajene in dirigirane, delujejo vse prej kot to. Petju, kričanju, gruljenju, cviljenju in skorajda jokanju sledijo prav tako absurdne melodije pokvarjenih akustičnih kitar, predelanih glasbenih igrač in raznih D.I.Y. instrumentov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s